Het kantelpunt in de topper. Denzel Dumfries gaat liggen na een duel met Vitessenaar Armando Obispo. Met de strafschop komt PSV vervolgens helemaal terug in de wedstrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kantelpunt in de topper. Denzel Dumfries gaat liggen na een duel met Vitessenaar Armando Obispo. Met de strafschop komt PSV vervolgens helemaal terug in de wedstrijd. © ANP Sport

De ‘Vloek van PSV’ zit diep bij Vitesse

ARNHEM - PSV is een spook voor Vitesse. De Arnhemse club kan de Brabantse gigant nu al 22 jaar (!) niet kloppen in GelreDome. Zelfs niet het huidige, uiterst matige ensemble uit Eindhoven. Na een topper vol sentiment, ‘VAR-warring’ en een 2-1 nederlaag daalt de Gelderse equipe naar de zevende plek in de eredivisie.

Voor Vitesse rest na het verlies in GelreDome het gevecht om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De laatste hoop op een direct startbewijs in de Europa League is met de sof tegen PSV verdwenen. De vierde plek in de eindrangschikking kan daar genoeg voor zijn, afhankelijk van de uitkomst van het bekertoernooi. Maar daarvoor heeft de Arnhemse club een regelrecht voetbalwonder nodig.

Quote

Bij een zege hadden we de aanslui­ting met Willem II en PSV bewerkstel­ligd. Nu moeten we zorgen dat in elk geval Heracles onder ons blijft

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.