De Wit: Afscheid Fraser bij Vitesse gezamenlijk besluit

OLIVA - Algemeen directeur Joost de Wit noemt de breuk met hoofdtrainer Henk Fraser aan het einde van dit seizoen ‘een gezamenlijke besluit’. Na de evaluatie in de Spaanse badplaats Oliva is gebleken dat er van beide kanten geen aanknopingspunten voor een derde jaar bij de Arnhemse eredivisionist zijn.

,,We hebben positieve gesprekken gevoerd”, verklaart De Wit desgevraagd. ,,Alles is in openheid gezegd. Dan is de conclusie dat we aan het einde van dit seizoen stoppen.”

Vertrouwen

,,Wij hebben alle vertrouwen in de tweede helft van de competitie samen de weg omhoog weer in te zetten”, stelt De Wit. ,,Vitesse staat vierkant achter Henk Fraser. Maar we wilden deze beslissing niet uitstellen. Dat geeft alleen maar onrust.”

Fraser spreekt van een professionele, nette scheiding. ,,Er zijn altijd zaken goed en er zijn zaken voor verbetering vatbaar. Op basis daarvan luidt de conclusie dat we beiden verder gaan kijken.”

,,Ik heb binnen en buiten de club veel waardering gekregen”, zegt Fraser. ,,En dat is geheel wederzijds. Er wordt gezegd dat ik succes heb gehad, omdat de beker is gewonnen. Maar dat heb ik juist ook te danken aan iedereen bij Vitesse. Ik wil dit seizoen óók goed eindigen. Dan kan ik terugkijken op een waanzinnig mooie periode. Voor mij is Vitesse een warme club.”

Volledig scherm
Joost de Wit. © ProShots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.