Volledig scherm
Joost de Wit in zijn tijd bij Vitesse. De Gelderlander werkt nu voor de Europese voetbalbond UEFA. © BSR/SOCCRATES

De Wit na vertrek bij Vitesse aan de slag bij de UEFA

ARNHEM - Joost de Wit slaat zijn vleugels uit in het internationale voetbal. De voormalige algemeen directeur van Vitesse werkt op projectbasis voor de UEFA. Hij reist daarvoor de wereld over.

De Wit (56) vertrok op 21 februari van dit jaar bij Vitesse. Hij deed dat uit onvrede over het beleid van de raad van commissarissen in Arnhem.

De Europese voetbalbond wilde vervolgens graag van zijn ervaring gebruik maken. De Gelderse bestuurder was tien jaar werkzaam in de eredivisie. Daarvan fungeerde hij acht jaar als algemeen directeur, bij achtereenvolgens RKC Waalwijk en Vitesse.

In Arnhem stond De Wit zes jaar aan het roer. Onder zijn bewind liepen de gigantische verliezen uit het tijdperk van Merab Jordania (in 2013 zelfs 24,4 miljoen euro) fors terug. De bakkerszoon uit Ammerzoden maakte daarnaast het hoogtepunt uit de clubhistorie mee, met de winst van de KNVB-beker in 2017.

De Wit wordt nu door de UEFA ingezet bij clubs en federaties. De nadruk ligt onder meer op bestuurszaken en strategische ontwikkeling. De Gelderlander was daarvoor al op pad in Thailand en Suriname.

,,In januari volgt in Genève een bespreking over nieuwe projecten”, reageert De Wit. ,,Dit is leuk werk. Ik heb begrepen dat mijn portefeuille voor 2020 al goed gevuld is.”