Volledig scherm
Vyacheslav Karavaev vertrekt bij Vitesse. Hij gaat naar Zenit Sint-Petersburg © BSR Agency

Deal is rond: Karavaev voor recordbedrag van Vitesse naar Zenit Sint-Petersburg

ARNHEM - Vyacheslav Karavaev is weg bij Vitesse. De back maakt op de slotdag van de transferwindow de overstap naar Zenit Sint-Petersburg. De eredivisionist rondt met 8 miljoen een recordtransfer voor een verdediger af.

Karavaev (24) werd al maanden met Zenit in verband gebracht. Maar bij Vitesse is sprake van een last-minute transfer. Zenit meldde zich zondagavond pas concreet bij technisch directeur Mohammed Allach van de eredivisionist. Daarna werd op de laatste dag van de transferperiode koortsachtig overleg gevoerd over de voorwaarden van de overgang van de Russische international.

Vitesse bedong bij de transfer niet alleen een recordsom van circa 8 miljoen euro. Er is ook een doorverkooppercentage in het contract opgenomen. Karavaev tekent voor vier jaar bij Zenit.

Vandaag is de slotdag van de transferperiode in Nederland en Rusland. De markt sluit om 23.59 uur.

Vitesse nam Karavaev in januari 2018 over van Sparta Praag. De Rus werd al snel vaste waarde in Arnhem. Hij kwam eerder uit voor CSKA Moskou, FK Jablonec en Dukla Praag. De voorbije maanden werd hij opgenomen in de nationale selectie van Rusland.

Zenit toonde afgelopen jaar meermaals interesse in Karavaev. De scouts van de Russische club togen geregeld naar Arnhem. Daarbij was er nauw contact met Leonid Sloetski, coach van de Gelderse eredivisionist.

Vitesse kan de miljoenen van Zenit goed gebruiken. Clubeigenaar Valeri Oyf voert bezuinigingen door in Arnhem, omdat de kosten de inkomsten met miljoenen overstijgen. De transfersom wordt niet in dit boekjaar verwerkt, maar gaat naar het volgende seizoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.