Deal is rond: Vitesse legt Honda voor seizoen vast

VideoARNHEM - De deal is rond. Keisuke Honda voetbalt de rest van dit seizoen voor Vitesse. De 98-voudig Japans international is na dagen van onderhandelen tot overeenstemming gekomen met de club uit Arnhem. Hij sluit na de interlandperiode volledig aan bij de groep van coach Leonid Sloetski.

Honda (33) maakte vorige week donderdag zijn opwachting bij Vitesse. De Japanner zat zonder club, na zijn vertrek in de zomer bij Melbourne Victory.  Zijn aanwezigheid in Arnhem was een vriendendienst van Leonid Sloetski, coach van de eredivisieclub. De Rus werkte al met Honda samen bij CSKA Moskou.

Maar Sloetski zette met de actie ook meteen vol in op een definitieve komst van Honda. De Rus wilde de ervaren prof dolgraag aan de selectie toevoegen. Hij achtte de Japanner nodig in de jacht op een ticket voor Europees voetbal, komend seizoen. 

Een verkapte proefperiode

Sloetski had al langer contact met Honda. De Rus sprak vorige week ook van een verkapte proefperiode voor de Japanner, die in het verleden buiten CSKA Moskou ook bij AC Milan en VVV-Venlo onder contract stond.

,,Honda brengt specifieke kwaliteiten mee”, vindt Sloetski. ,,Hij kan zo instappen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik zie een rol voor hem centraal, maar is ook een optie op rechts. Daar is Oussama Tannane immers weggevallen (knieblessure, red.). Hij wil naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat is zijn grote doel.”

Bondscoach van Cambodja

Honda moet nu allereerst nog een werkvergunning krijgen. Vitesse wacht daarbij op de vrijgave van de KNVB voor de nieuweling. De Japanner sluit normaliter na de interlandperiode aan bij de eredivisionist. Hij is ook bondscoach van Cambodja. 

Keisuke Honda is terug in Nederland. De Japanner maakte in 2008 furore in de eredivisie bij VVV-Venlo. Hij gaat nu aan de slag bij Vitesse.
Volledig scherm
Keisuke Honda is terug in Nederland. De Japanner maakte in 2008 furore in de eredivisie bij VVV-Venlo. Hij gaat nu aan de slag bij Vitesse. © videostill