Volledig scherm
Eli Dasa (rechts) voor Israël in actie tegen Noord-Macedonia. Hij duelleert met Enis Bardhi . © REUTERS

Deal is rond: Vitesse trekt Israëliër Eli Dasa aan

ARNHEM - Vitesse is rond met Eli Dasa. De 20-voudig international van Israël maakt transfervrij de overstap naar de club uit Arnhem. Hij tekent voor drie jaar bij de Gelderse eredivisionist.

Dasa (26) moet nog een werkvergunning krijgen. Daarna sluit hij aan bij Vitesse. Met de komst van de Israëliër rondt de Arnhemse club de zoektocht naar een vleugelverdediger af.

Vitesse vult de positie in van Vyacheslav Karavaev. De Rus maakte op de slotdag van de transferperiode voor 8 miljoen euro de overstap naar Zenit Sint-Petersburg. De eredivisionist kon vervolgens op deadline-day geen vervanger meer vinden.

Wedstrijdfit

Dasa is per direct beschikbaar na zijn vertrek in de zomer bij Maccabi Tel Aviv, een topclub in Israël. Hij maakt daarmee als clubloze speler de overgang naar Arnhem. De eredivisionist haalt een ervaren rechtervleugelverdediger in huis. Hij is ook meteen wedstrijdfit.

Dasa voetbalde vier seizoenen bij Tel Aviv. Hij heeft 20 interlands achter zijn naam staan. Afgelopen week kwam hij nog voor zijn land in actie tegen Noord-Macedonië. Hij brengt ook ervaring uit de Champions League mee. Met Tel Aviv werd hij afgelopen seizoen nog landskampioen.

Netwerk

Dasa komt uit het netwerk van Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse. Die heeft een verleden bij Maccabi Haifa. De contacten met de back zijn ook gelegd met medewerking van Sheran Yeini, ex-speler van Vitesse en nu actief in Israël bij Tel Aviv.

Vitesse heeft met de komst van Dasa voor de backplaatsen verder nog de beschikking over Max Clark (op links) en Julian Lelieveld (rechts). Coach Leonid Sloetski ziet in Patrick Vroegh op links een alternatief. Het talent uit eigen stal wordt de laatste weken in wedstrijden en trainingen door de trainer links achterin geposteerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.