Volledig scherm
Rasmus Thelander © BSR/SOCCRATES

Deal rond: Thelander van Vitesse naar Aalborg

ARNHEM - Rasmus Thelander is verlost van Vitesse. De centrumverdediger vertrekt per direct naar Aalborg. Bij de club uit Denemarken begon hij zijn sportcarrière. Hij hoopt er nu nieuw voetbalgeluk te vinden.

Thelander (28) was al lange tijd uitgerangeerd in Arnhem. Coach Leonid Sloetski zag niets in de lange Deen.

Thelander werd in de zomer van 2018 weggeplukt bij FC Zürich. Hij kwam vervolgens vorig seizoen al snel niet in de plannen van Sloetski voor. En in de voorbereiding op dit seizoen vervulde de verdediger ook meteen al een bijrol.

Thelander legde daarop een vertrekwens neer bij Vitesse. De Deen stond nog tot juli 2021 onder contract in Arnhem. Aalborg betaalt nu een lage transfersom voor de verdediger.

Thelander kwam bij Vitesse tot dertien officiële duels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.