Volledig scherm
Nouha Dicko viert zijn doelpunt voor Vitesse in GelreDome tegen De Graafschap, in de KNVB-beker. © BSR Agency

Dicko gaat voor drie op een rij bij Vitesse

ARNHEM - Nouha Dicko heeft zijn plek gevonden bij Vitesse. De Frans-Malinees vormt in de spits een tandem met Tim Matavz. De huurling van Hull City gaat nu in het uitduel met FC Emmen op voor zijn derde uitgoal op rij.

Dicko wordt op voorspraak van coach Leonid Sloetski door Vitesse gehuurd van Hull. De aanvaller opereert vooralsnog in de schaduw van clubtopscorer Bryan Linssen (zes doelpunten) en Matavz (vijf treffers). De Frans-Malinees staat op twee competitiegoals en één treffer in de KNVB-beker.

Opmerkelijk genoeg heeft Dicko zijn doelpunten in de eredivisie tot dusver geproduceerd in uitwedstrijden. Hij scoorde tegen VVV en RKC. De huurling kan nu de eerste speler na Matavz worden met drie uitgoals op rij, zo stelt statistiekenbureau Gracenote. De Sloveen scoorde buitenshuis drie keer achtereen, maar dan wel in twee voetbaljaargangen (april-augustus 2018). In het spoor van Dicko kan Vitesse voor het eerst sinds augustus-september 2017 drie uitduels op rij winnen in de eredivisie.

Voor Vitesse staat eerherstel op de rol na de nederlaag tegen ADO Den Haag van afgelopen zaterdag (0-2). Onder Sloetski verloor de club nog niet eerder tweemaal op rij.

Vitesse staat gedeeld tweede (op doelsaldo vierde) in de eredivisie. De Arnhemse club vergaarde 23 punten uit 11 competitieduels (zeven zeges, twee keer gelijk en twee nederlagen). Bij een overwinning in Emmen evenaart de Gelderse equipe het hoogste puntenaantal na twaalf speelronden in de eredivisie. Ook in het seizoen 2000-2001 onder Ronald Koeman had de club 26 punten.

Bij Vitesse staat Matus Bero met vier gele kaarten op scherp. Bij een volgende boeking wordt de Slowaakse international geschorst.