Volledig scherm
Christiaan Bax geeft de rode kaart aan Vitesse-speler Kevin Diks © ANP Pro Shots

Diks na rode kaart nog steeds op scherp

ARNHEM – Kevin Diks staat nog altijd op ‘scherp’ bij Vitesse. Bij de volgende gele kaart is de rechtsback van de Arnhemse eredivisionist een wedstrijd geschorst.

Diks kreeg in het uitduel met Heracles Almelo (0-1) twee keer geel en dus rood. Daardoor miste hij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (4-2). De twee gele kaarten in Almelo waren weliswaar zijn vijfde en zesde prent, maar omdat ze in één duel gegeven werden tellen die niet mee in zijn seizoenstotaal.

Daardoor staat Diks nog altijd op vier keer geel en is hij bij de eerstvolgende kaart automatisch een wedstrijd geschorst. De huurling van Fiorentina is door zijn schorsing zijn basisplek kwijtgeraakt. Kelvin Leerdam, die Diks tegen Heerenveen verving, speelt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior weer als rechtsback.

Naast Diks staan ook Ricky van Wolfswinkel, Marvelous Nakamba en Arnold Kruiswijk op scherp. Het viertal hoeft niet te vrezen voor een schorsing in de bekerfinale. De eredivisie en de KNVB-beker hebben een aparte telling van de gele kaarten. In de halve finale tegen Sparta (0-2) kreeg geen enkele speler geel.