Nikolai Laursen (links) juicht na zijn doelpunt tegen Vitesse.
Volledig scherm
Nikolai Laursen (links) juicht na zijn doelpunt tegen Vitesse. © ANP Sport
2
EINDE
1
  • Michael de Leeuw 11'
  • Nikolai Laursen 22'
  • Nouha Dicko 33'

Dramatisch Vitesse naar nederlaag bij FC Emmen

EMMEN - Vitesse is de weg kwijt in de eredivisie. De Arnhemse club verloor zondagmiddag opnieuw van een laagvlieger in de competitie. Na de deceptie tegen ADO (0-2) volgde zondag een echec bij FC Emmen. De equipe van coach Leonid Sloetski liet een dramatische indruk achter in Drenthe: 2-1.

Bij Vitesse startte Jay-Roy Grot op de rechtervleugel. Hij werd door coach Sloetski aangewezen als vervanger van Oussama Tannane.

Riechedly Bazoer werd afgelopen week na een intern conflict weer in genade aangenomen. De zomeraankoop moest op de Oude Meerdijk de lijnen bij de Arnhemse club uitzetten.

Kansen werden verprutst

Daar kwam weinig van terecht. Emmen trof een erbarmelijk Vitesse. Na 22 minuten was de stand al 2-0. Michael de Leeuw strafte na 11 minuten een inschattingsfout van doelman Remko Pasveer af. Nikolai Laursen kopte de tweede treffer binnen.

Vanuit het niets kwam Vitesse terug. Nouha Dicko schoot in de rebound raak, nadat Bryan Linssen op de paal had gekopt. Dicko was ook verreweg de beste man aan Arnhemse zijde.

Vitesse moest na rust komen en was via Bryan Linssen en Grot ook dichtbij de gelijkmaker. De kansen werden echter verprutst.

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - Vitesse (Premium)

Geen effect

Sloetski greep na een uur in. De Rus haalde de falende Grot van het veld. Even later kon ook Linssen douchen. Maar de coach tornde niet aan het systeem met twee spitsen.

Pas in de slotfase kwam er met Thomas Buitink een extra aanvaller. Maar die noodgreep sorteerde geen effect meer. Vitesse kreeg geen kansen. Emmen vierde zo de vierde zege van dit seizoen.

FC Emmen-Vitesse 2-1 (2-1)
11. De Leeuw 1-0, 22. Laursen 2-0, 33. Dicko 2-1
Gele kaarten: Bazoer, Darfalou (Vitesse)
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet; Pena, Chacón, Hiariej; Laursen (86. Jansen), De Leeuw, Kolar (69. Arias).

Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Clark (86. Buitink); Grot (60. Lelieveld),s Bazoer, Bero, Linssen (69. Darfalou); Matavz, Dicko.