Volledig scherm
Ferdi Kadioglu in actie tegen Jong Cyprus. © BSR Agency

Drietal Vitesse, Kadioglu en Paes in voorlopige selectie Jong Oranje

ZEIST - Bondscoach Erwin van de Looi heeft Armando Obispo, Jay-Roy Grot en Danilho Doekhi van Vitesse opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Het Nederlands team wacht halverwege oktober duels in de EK-kwalificatie met Jong Portugal en Jong Noorwegen. Nijmegenaar Maarten Paes, als keeper actief bij FC Utrecht, en Ferdi Kadioglu, ex-NEC en nu uitkomend voor Fenerbahce, staan ook op de lijst.

Obispo (door Vitesse gehuurd van PSV), Grot (gehuurd van Leeds United) en Doekhi hebben bij Vitesse vooralsnog een basisplaats verworven. Paes pakt tot dusver juist zijn kans bij FC Utrecht, waar hij onder leiding van coach John van den Brom is doorgeschoven. Kadioglu krijgt steeds meer speeltijd in de Turkse competitie.

Het vijftal is door Van de Looi opgenomen in een 33-koppige voorselectie. Jong Oranje speelt op vrijdag 11 oktober tegen Jong Portugal. Het duel is op De Vijverberg in Doetinchem (aftrap 18.30 uur). De wedstrijd tegen de Portugezen is de tweede in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje begon de cyclus met een 5-1 zege op Jong Cyprus.

Het Nederlands team speelt op dinsdag 15 oktober in Drammen tegen Jong Noorwegen. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur.

Volledig scherm
Armando Obispo. © BSR/SOCCRATES
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.