Leonid Sloetski straalt ergernis uit bij Vitesse in het duel met FC Emmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leonid Sloetski straalt ergernis uit bij Vitesse in het duel met FC Emmen. © BSR Agency

Druk op Sloetski neemt toe na parodie op voetbal van Vitesse

analyseEMMEN / ARNHEM - Vitesse voetbalt in een crisismodus. Het systeem van coach Leonid Sloetski levert het hele seizoen al armzalige optredens op. Maar na de rijk beloonde competitiestart komen nu ook de nederlagen binnen. Het Wolga-catenaccio is de doodlopende weg in Arnhem.

Voor Vitesse kan de opvoering bij FC Emmen van gistermiddag, met de 2-1 nederlaag, de archieven in als parodie op voetbal. De Arnhemse club heeft de rush naar boven, met een gunstig programma tegen laagvliegers, vakkundig verkwanseld. Na het smadelijke verlies in eigen huis tegen ADO Den Haag (0-2) van vorige week zorgt de sof in Drenthe voor een herfstdepressie.

Sloetski zegt zich geen zorgen te maken na twee opeenvolgende nederlagen. Hij wijst op de statistieken tegen ADO, met 27 doelpogingen. Het echec van Emmen is een incident. ,,We verliezen nu twee keer”, stelt hij. ,,We hebben eerder dit seizoen ook een paar keer met geluk gewonnen. De verschillen in de eredivisie zijn klein. Er is nu niets aan de hand.”

Crisis is op basis van de cijfers inderdaad een misplaatste conclusie, maar bij de Rus moeten na de dramatische voorstelling in Emmen wel alle alarmbellen afgaan. Vitesse valt op voetbaltechnisch vlak lelijk door de mand. Het systeem van Sloetski werkt niet.

Danilho Doekhi verwerkt het verlies bij Emmen.
Volledig scherm
Danilho Doekhi verwerkt het verlies bij Emmen. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.