Duel met PEC Zwolle is hardheidstest voor Vitesse

ARNHEM - Vitesse heeft in de eerste maand van de competitie stormschade opgelopen. De Arnhemse club moet nu na de interlandbreak de aansluiting vinden met de subtop van de eredivisie. Voor het duel met PEC Zwolle staat er druk op de Gelderse ketel.

Aanvoerder Maikel van der Werff  probeert in Heerenveen Sam Lammers af te stoppen.
Volledig scherm
Aanvoerder Maikel van der Werff probeert in Heerenveen Sam Lammers af te stoppen. © Pro Shots

Eigenlijk zorgt één wedstrijd voor een katterig gevoel bij Vitesse. Dat is niet zozeer de schrobbering tegen Ajax. Die 0-4 in eigen huis doet vooral in sportief opzicht pijn. Maar op basis van kwaliteit is een nederlaag tegen de Amsterdamse club geen schande.

Nee, er zijn op de keper beschouwd onnodig punten gemorst bij Heerenveen. De 1-1 in Friesland is in de zware openingsmaand van de competitie de échte tegenvaller. Twee punten meer en de wereld ziet er totaal anders uit.

,,We speelden daar echt goed, maar het resultaat viel tegen”, stelt aanvoerder Maikel van der Werff van Vitesse. ,,We kregen volop kansen. Daar stond Warner Hahn geweldig te keepen. We verloren daarentegen niet. En dat in een zware Europese week (uitduel met FC Basel, LL). Dat telt toch ook.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.