Theo Bos.
Volledig scherm
Theo Bos. © Vitesse

Duel Vitesse met FC Utrecht in teken Theo Bos

VideoARNHEM - De wedstrijd van Vitesse tegen FC Utrecht staat in het teken van ‘Mister Vitesse’ Theo Bos en KWF Kankerbestrijding. Het duel GelreDome valt exact op de verjaardag van de clubicoon, die in 2013 is overleden. De Arnhemse club past voor de gelegenheid het shirt aan. Zo zal KWF Kankerbestrijding op de borst prijken.

Vitesse staat zaterdag (aftrap 19.45 uur) tegenover FC Utrecht. De clubs troffen elkaar op vrijdag 1 maart 2013, één dag na het overlijden van Bos (28 februari). Sindsdien staat het thuisduel - ook bekend als de ‘Nummer 4-wedstrijd’ - in het teken van de kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding is sinds 2012 een maatschappelijk partner van de Arnhemse eredivisieclub. Jaarlijks wordt geld ingezameld, specifiek voor wetenschappelijke onderzoek naar alvleesklierkanker. Bos, zeer geliefd bij Vitesse, overleed aan die vorm van de ziekte. Hij zou zaterdag 54 jaar zijn geworden.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar alvleesklierkanker collecteert KWF Kankerbestrijding zaterdag bij de wedstrijd tegen FC Utrecht. Bij de ingangen en promenades van alle tribunes in GelreDome staan collectanten met collectebussen. Ook kan er online gedoneerd worden via deze website: www.vitesse.nl/nummer4.

De kist van Theo Bos wordt GelreDome uitgedragen door (vanaf links) Mike Snoei, John van den Brom, Marco De Marchi, Marc van Hintum, Jan Streuer en Hans Schreudering.
Volledig scherm
De kist van Theo Bos wordt GelreDome uitgedragen door (vanaf links) Mike Snoei, John van den Brom, Marco De Marchi, Marc van Hintum, Jan Streuer en Hans Schreudering. © Hans Broekhuizen

Vitesse zal met een videocompilatie Theo Bos herdenken op social media. De hoofdsponsors van Vitesse, Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum, bieden ruimte aan KWF Kankerbestrijding om tijdens de speciale wedstrijd op de voorkant van het shirt te staan. Normaal gesproken siert Nederlands Openluchtmuseum het thuisshirt.

De eenmalige shirts gaan in de veiling. Dat gebeurt maandag via Vitesse.nl/veiling. Ook de opbrengsten hiervan gaan naar wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker.

In minuut 4.00 – 4.59 volgt een minuut applaus.

Een Vitesse-familie, waarvan het dochtertje ernstig ziek is geweest, is verrast met een ‘Dagje uit in Arnhem’. De familie heeft een kijkje achter de schermen gekregen in het Nederlands Openluchtmuseum en bij Burgers’ Zoo. Tevens is de familie uitgenodigd om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. De zoon van het gezin loopt zaterdagavond mee in de line-up.

Uiteraard is de familie van Theo Bos uitgenodigd voor de wedstrijd. De familieleden hebben inspraak gehad in de herdenking. Twee kleinkinderen van Theo Bos lopen mee in de line-up.