Edwin Petersen.
Volledig scherm
Edwin Petersen. © Kees Martens/Fotopersburo Van de Meulenhof

Edwin Petersen voor Ajax aan de slag in China

ARNHEM - Edwin Petersen gaat voor Ajax aan de slag in China. De voormalige hoofd opleidingen van Vitesse tekent een contract van drie jaar bij de Amsterdamse club als ‘Head of Youth Development’. Hij wordt uitgezonden naar Guangzhou R&F, de club in Azië waarmee de landskampioen een samenwerkingsverband heeft.

Petersen (50) was twee jaar hoofd opleidingen bij Vitesse. De Brabander vertrok vorig jaar bij de eredivisieclub. Struikelblok was een verschil van inzicht over beleid en visie in Arnhem.

In China moet Petersen nu de Ajax-filosofie uitwerken. De Brabander gaat zo leiding geven aan de coaches van Guangzhou R&F. Hij wordt voor zijn nieuwe werkzaamheden permanent gestationeerd in China.

China is de snelst groeiende voetbalmarkt van de wereld. Guangzhou R&F komt uit in de Super League, de hoogste voetbalklasse. De club is in 2017 een samenwerkingsverband van vijf jaar met Ajax aangegaan. De deal levert de Amsterdamse club jaarlijks twee miljoen euro op.

Petersen was voor Vitesse werkzaam bij de KNVB als trainer van Oranje Onder 16 jaar, assistent-trainer bij Oranje Onder 19 en manager talentontwikkeling. Hij werkte ook in de jeugdopleiding van PSV en was assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bij het Canadese FC Edmonton.

Edwin Petersen als hoofd opleidingen van Vitesse.
Volledig scherm
Edwin Petersen als hoofd opleidingen van Vitesse. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.