Oussama Darfalou en Thomas Buitink deden mee bij Jong Vitesse.
Volledig scherm
Oussama Darfalou en Thomas Buitink deden mee bij Jong Vitesse. © BSR Agency

Eerste nederlaag Jong Vitesse in beloftencompetitie

ARNHEM - Jong Vitesse is de ongeslagen status in de beloftencompetitie kwijt. De Arnhemse formatie ging maandagavond op Papendal met 2-0 roemloos onderuit tegen Jong PEC Zwolle. Na vier duels heeft de equipe van coach Joseph Oosting zeven punten.

Oosting kon tegen Jong PEC Zwolle beschikken over vier spelers van de eerste selectie. Thomas Hajek, Thomas Buitink, Patrick Vroegh en Oussama Darfalou deden mee op Papendal. Bij de Zwollenaren waren Yuta Nakayama en Vito van Crooij twee in het oog springende namen.

Vitesse kreeg in de openingsfase enkele kansen. Maar Van Crooij zorgde na 18 minuten met een mooie kopbal voor de 0-1.

Daarna eiste Jarni Koorman de hoofdrol op. Hij tekende na 33 minuten met een schot van afstand in de kruising voor de 0-2 .

Jong Vitesse stelde al met al weinig tegenover de dadendrang van de Zwolse beloftenformatie. Na rust waren Buitink en invaller Nikolas Agrafiotis dicht bij een treffer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.