Volledig scherm
Nouha Dicko tijdens het trainingskamp van Vitesse in Portugal in actie tegen MSV Duisburg. © BSR Agency

Einde huurperiode Dicko bij Vitesse dreigt: Hull City wil spits in winter verkopen

HULL/ ARNHEM - De huurperiode van Nouha Dicko bij Vitesse dreigt abrupt te eindigen. Hull City wil de Frans-Malinees deze winter nog verkopen. Zodoende ontvangt de Engelse club nog een transfervergoeding voor de spits.

Dicko (27) heeft een aflopend contract bij Hull City. Bij de club uit het Championship in Engeland is zijn rol uitgespeeld. Daarom is de Frans-Malinees dit seizoen ook uitgeleend aan Vitesse.

Manager Grant McCann heeft afgelopen weekeinde tegenover de Hull Daily Mail aangegeven dat City ‘bereid is’ de huurperiode bij Vitesse te beëindigen als een winterse verkoop mogelijk is. McCann stelt dat er ‘veel interesse’ is voor Dicko. De spits heeft in de eredivisie in twaalf optredens vier keer gescoord. Hij trof ook doel in de KNVB-beker, tegen De Graafschap.

FIFA-regels

De verkoopopties van Hull City voor Dicko zijn deze winter daarentegen zeer beperkt. De Frans-Malinees kwam dit seizoen ook al tweemaal uit voor de Tigers.

De FIFA-regels verbieden spelen voor een derde club in één seizoen, tenzij Dicko in een zomercompetitie terecht komt. Dat kan nog in de Amerikaanse profcompetitie MLS of de Chinese Super League.

Een derde mogelijkheid is een permanente transfer naar Vitesse. Hull City staat daarvoor open. Maar in Arnhem is er minder animo.

Dicko werd in de zomer door de eredivisionist binnengehaald op voorspraak van coach Leonid Sloetski. De Rus werkte eerder bij Hull. Hij plukte de spits daar in 2017 weg bij Wolverhampton Wanderers.

Onder de nieuwe coach Edward Sturing krijgt de Frans-Malinees in de Gelderse hoofdstad een rol als supersub. In de spits hebben Tim Matavz en Thomas Buitink de voorkeur. Op rechts is Oussama Tannane eerste keuze.