Volledig scherm
Elmo Lieftink. © Erik Pasman

Elmo Lieftink aan de slag bij Go Ahead Eagles

DEVENTER - Elmo Lieftink keert terug bij Go Ahead Eagles. De voormalige middenvelder uit de opleiding van Vitesse heeft een contract voor één jaar getekend in Deventer, met een optie voor nog een seizoen. Hij komt over van Willem II. 

De overgang van Lieftink (25) was in mei al mondeling beklonken. Maar Go Ahead hield de boot toen nog af om onrust rond de play-offs om promotie naar de eredivisie te voorkomen. Na zijn vakantie heeft Lieftink, wiens familie in Deventer woont, nu alsnog zijn handtekening gezet.

,,Het voelt wel als een soort van thuiskomen”, stelt Lieftink in reactie op de clubsite van Eagles. De voormalige Vitessenaar hoefde ook niet heel lang na te denken toen Go Ahead zich meldde. Hij kwam niet meer voor in de plannen van Willem II. 

,,Twee seizoenen geleden draaide ik een goed jaar in Tilburg. Toen was ik basisspeler. Helaas moet ik stellen dat afgelopen seizoen uitdraaide op een teleurstelling. Ik kwam niet veel aan spelen toe en wilde graag een andere stap zetten om speelminuten te maken. Dat Go Ahead Eagles zich dan meldde, de club van mijn geboortestad, was extra tof.”

Go Ahead toonde drie jaar terug ook al interesse, maar Lieftink koos toen voor Willem II. Lieftink wilde zijn goede seizoen bij Jong Vitesse destijds glans geven met een overstap naar de eredivisie. Veertien jaar eerder probeerde ‘De Trots aan de IJssel’ het ook al. De club was toen te laat met het scouten van de middenvelder. Hij maakte op 8-jarige leeftijd al de overstap van Davo naar Vitesse. Nu heeft Go Ahead wel beet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.