Excelsior is een potentiële valkuil voor Vitesse

ARNHEM - Henk Fraser wil dat Vitesse de euforie van de zege op Feyenoord (3-1) snel achter zich laat. Met Excelsior wacht zaterdag een lastige klus. De kleinste club uit Rotterdam vormt een potentiële valkuil voor de Arnhemse eredivisieclub.

Fraser hoeft de spelersgroep maar op de vorige ontmoeting met Excelsior in GelreDome te wijzen. De Kralingers veroverden vorig seizoen een punt in Arnhem. De Zuid-Hollanders kwamen zelfs op een 2-0 voorsprong. Hicham Faik scoorde twee keer. Vitesse maakte na rust met pijn en moeite gelijk (2-2).

Historisch gezien ligt Excelsior ook niet lekker bij Vitesse. De Arnhemse club won in de clubgeschiedenis vaker niet dan wel van Excelsior in eigen huis (vier keer winst, drie keer gelijk en drie keer verloren). De laatste twee thuisduels met de Kralingers eindigden gelijk (0-0 en 2-2).

Fitte groep

Fraser gaf zijn spelers na de zege op Feyenoord enkele dagen vrij. Woensdag meldde iedereen zich weer op trainingscentrum Papendal. Vitesse trapt zaterdag om 18.30 uur af in GelreDome. Excelsior is de nummer twaalf van de eredivisie.

Fraser beschikt op weg naar de wedstrijd in Arnhem een nagenoeg fitte groep. Tim Matavz is geschorst en wordt vervangen door Luc Castaignos. Arnold Kruiswijk kampt met een rugblessure, terwijl Alexander Büttner nog altijd mee traint met het beloftenteam. Navarone Foor en Maikel van der Werff trainen weer volledig mee en zorgen dat de concurrentie in de selectie fors toeneemt. Daarbij is de Rus Vyacheslav Karavaev in de winter aangetrokken.

Volledig scherm
Guram Kashia scoort de 1-1 tegen Feyenoord. © ANP Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.