Volledig scherm
Lucien Favre © AFP

Favre: Jeugd Nice krijgt kans tegen Vitesse

ARNHEM – Trainer Lucien Favre zet voor de slotwedstrijd in de Europa League tegen Vitesse in op de jeugd. In GelreDome krijgen spelers die nog weinig wedstrijdminuten in de benen hebben de kans om zichzelf te bewijzen. Maar aan het front staat wel de ervaren spits Alassane Pléa.

,,De poule is al beslist en daarmee staat er weinig meer op het spel dan de eer”, stelde Favre woensdagavond tijdens de persconferentie van OGC Nice. ,,Het is een wedstrijd waarin we de jeugd de kans kunnen geven. Maar we willen wel winnen. Dan staan er ook enkele vaste krachten in de basis.”

Favre heeft zijn kern thuisgelaten. ,,Dan nog moet hier een weerbaar team staan. Wij komen gewoon onze sportieve plicht doen. Het gaat mij om de goede uitvoering. Anderen kunnen zich laten zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.