Volledig scherm
Supporters van Feyenoord, feestvierend in de vakken voor Vitesse-aanhangers in Gelredome. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord-fan bij Vitesse niet welkom op thuistribunes

RISICOWEDSTRIJDARNHEM - De fan van Feyenoord is zondag welkom in GelreDome, maar dan alleen in het uitvak. Vitesse wil geen doldwaze taferelen meer met agressieve supporters van de club uit Rotterdam, zittend tussen de aanhangers van de Gelderse eredivisionist. Er wordt daarom bij de wedstrijd van dit weekeinde in Arnhem streng gecontroleerd.

Volledig scherm
Het uitvak met de supporters van Feyenoord bij de vorige wedstrijd in GelreDome. © ANP

De leiding van Vitesse en de supporters van de Arnhemse club kijken met afschuw terug op de laatste ontmoeting met Feyenoord. Op 23 april vorig jaar namen aanhangers van de Rotterdamse club GelreDome min of meer over. Alleen de Zuid Tribune was nog eigendom van Gelderse aanhangers.

Elders in het stadion overspoelden fans van Feyenoord de vakken. Op de West Tribune zat een heel legioen. Zelfs een skybox was door Feyenoorders geconfisqueerd. De sfeer was geregeld grimmig. Ouders met (huilende) kinderen verlieten GelreDome voortijdig.

Berouw

Feyenoord won de wedstrijd (2-0). In de businessruimtes klonken na afloop Feyenoord-liederen. Voor de supporters van Vitesse was de vernedering compleet. Rellen in en om het stadion konden maar net voorkomen worden. De leiding van Vitesse én alle sponsors die legio kaarten aan Rotterdamse fans hadden weggegeven, moesten het ontgelden bij de eigen aanhang.

Vitesse toonde al meteen berouw en wil alles nu beter doen. Voor de aanhang van Feyenoord is plaats in het uitvak. Op andere plekken zijn ze niet welkom.

Vitesse hoopt Feyenoorders, die een reputatie hebben voor het vergaren van kaarten in stadions, te weren door de vrije kaartverkoop in de ban te doen. Er is een seizoenkaart nodig om tickets te kopen.

Strikte regels

Risico is er nog wel. Seizoenkaarthouders kunnen op hun eigen tribune twee extra tickets kopen. Er gelden daarbij restricties. De houders van deze tickets moeten tegelijktijdig met de seizoenkaarthouder het stadion betreden. En elke supporter moet zich kunnen legitimeren. ,,Vitesse doet een beroep op de eigen supporters om er een feest van te maken en de regels te eerbiedigen”, stelt een woordvoerder van de club.

Volledig scherm
Vitesse hoopt op een geel-zwart feest in GelreDome. © Joep Leenen

Vitesse heeft de sponsoren apart benaderd. Er wordt met klem gevraagd géén kaarten aan te schaffen voor Feyenoord-supporters. Dit om ongeregeldheden op de West Tribune te voorkomen. In tegenstelling tot de voorgaande ontmoeting krijgen sponsors ook niet meer de mogelijkheid om tien kaarten bij te kopen, maar slechts twee. En ook daar gelden de strikte persoonsgebonden regels en registratie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.