Volledig scherm
© PICS UNITED

Fraser ergert zich aan complottheorieën over hulp aan Feyenoord

ARNHEM - Nu de titelstrijd in de eredivisie een apotheose bereikt, vliegen de complottheorieën door het land. Vitesse wordt er op voorhand van verdacht de wedstrijd tegen Feyenoord te laten lopen. Alle insinuaties wekken ergernis op in Arnhem.

,,Als de strijd om de landstitel heftig is, drijft er uit allerlei hoeken sentiment op”, reageert trainer Henk Fraser op de veronderstellingen. ,,Dan wordt onzin gekweekt.”

Opzettelijk geel

Volledig scherm
Ricky van Wolfswinkel krijgt geel in de wedstrijd tegen Excelsior. © Erwin Spek

Nu Feyenoord dit weekeinde naar Vitesse moet, is ineens alles verdacht in Arnhem. Zo zou Ricky van Wolfswinkel in het paasweekeinde opzettelijk geel hebben gepakt tegen Excelsior. De goalgetter is daardoor juist tegen Feyenoord geschorst. En coach Fraser zou de Rotterdammers ook al willen matsen. Hij is een boezemvriend van de Zuid-Hollandse club. 'Die man gaat zijn beste spelers sparen voor de bekerfinale', wordt gezegd.

Fraser schudt bij alle veronderstellingen zijn hoofd. ,,Eigenlijk elk woord hierover is verspilde moeite”, stelt de trainer. ,,Ik ben in dienst van Vitesse. Ik wil presteren met Vitesse. Ik ben helemaal niet bezig met de belangen van Feyenoord.”

Vastigheid

Spelers sparen voor de bekerfinale van zondag 30 april, in de Rotterdamse Kuip tegen AZ, is daarom geen goed idee. Fraser: ,,Elke trainer wil toch vasthouden aan het team dat naar de finale gaat? John van den Brom is bij AZ toch ook al weken bezig zijn elftal klaar te stomen voor die wedstrijd? Daar hoort vastigheid juist bij.”