Volledig scherm
Henk Fraser in Rome, voor de Europese match tegen Lazio. © Stanley Gontha

Fraser: Feyenoord droombaan voor de toekomst

ARNHEM - Henk Fraser praat op het winterse trainingskamp in Spanje met de leiding van Vitesse over zijn aflopende contract. Die besprekingen zijn allerminst een hamerstuk, maar daarmee kijkt de coach absoluut niet over de horizon heen. Zijn oude club Feyenoord is niets anders dan de komende tegenstander in de competitie. In De Kuip is zaterdag geen ruimte voor sentiment.

,,Ik heb een warme band met Feyenoord”, stelt Fraser. ,,Dat weet iedereen. Maar ik richt me puur en alleen op Vitesse. Voor ons is het zaak bij te blijven in de subtop van de eredivisie. Het loopt de laatste tijd allemaal niet naar wens. We betalen de tol voor Europees voetbal. Tot de jaarwisseling moeten we aanhaken.”

Fraser (51) wordt gezien als een toekomstig trainer in Rotterdam-Zuid. Dat maakt de clash van zaterdag speciaal. ,,Ik heb negen jaar bij Feyenoord gevoetbald. Ik heb er daarna negen jaar als jeugdtrainer gewerkt. Ik heb er echt een geweldige tijd gehad.”

Fraser neemt alle bespiegelingen ten aanzien van een trainerschap in De Kuip voor kennisgeving aan. ,,Het is helemaal geen thema. Giovanni van Bronckhorst is de trainer van Feyenoord. Een zeer kundige coach. Landskampioen geworden.”

,,Feyenoord is wél een droombaan. Dat zal ik niet ontkennen. Ik heb ook twee jaar gewerkt bij PSV. Is ook al de top. Beide clubs zou ik ooit graag willen trainen. Als ik die kans krijg. Zijn we bij Vitesse klaar met onze wedstrijd, kijk ik altijd snel naar het resultaat van Feyenoord en dan naar ADO Den Haag (zijn vorige club, LL) en PSV. Dat zegt iets over mijn gevoel bij die clubs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.