Volledig scherm
Henk Fraser. © ANP Pro Shots

Fraser: Hoogte straf Matavz is discutabel

ARNHEM – Henk Fraser vindt het terecht dat de KNVB Tim Matavz heeft geschorst. Maar de trainer van Vitesse acht de hoogte van de straf discutabel. ,,Dat zit me echt wel dwars”, stelt hij desgevraagd.

Fraser wilde aan de vooravond van het duel met ADO Den Haag (donderdagavond, aftrap 18.30 uur) niet diep ingaan op de kwestie. 

Matavz werd geschorst voor een elleboogstoot op het lichaam van Denzel Dumfries, op zaterdag 20 januari in het duel van Vitesse met Heerenveen (1-1).

Recht

De zaak werd eerst behandeld voor de tuchtcommissie, waarna de Arnhemse club in beroep ging. Woensdag volgde het verdict van de beroepscommissie, het hoogste rechtsorgaan van de KNVB. De Sloveen werd voor vier duels geschorst.

,,Vooropgesteld: Vitesse heeft nu geen recht van spreken”, zegt Fraser. ,,We worden gestraft en dat is terecht. Maar er wordt in de eredivisie met twee maten gemeten en dat vind ik krom. Al tijden. Er zijn legio voorbeelden. En het raakt ons allemaal, hoor. Matt Miazga (ballenknijpen tegen Dumfries, red.) wordt helemaal niet vervolgd. Zeg het maar. In dit geval vind ik de straf voor Matavz te hoog. Maar daarom is Vitesse op voorhand ook in beroep gegaan.”

Nette club

Vitesse heeft Matavz en Miazga ‘een forse boete’ gegeven. ,,Vitesse staat bekend als een nette club. Ze hebben die boete ook zonder morren geaccepteerd. Of we dat eerder hadden moeten communiceren? Misschien wel. Dan was dat als teken van goede wil gezien. Maar wij zijn toch niet verplicht hierover verantwoording af te leggen?”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sturing voltooit Europese missie Vitesse
    PREMIUM

    Sturing voltooit Europese missie Vitesse

    UTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.