Volledig scherm
De twee coaches in Eindhoven Phillip Cocu (links) geflankeerd door Vitesse-trainer Henk Fraser. © ANP Pro Shots

Fraser: Te veel ontzag getoond voor PSV

EINDHOVEN - Henk Fraser had na de 1-0 nederlaag van Vitesse bij PSV gemengde gevoelens. De Arnhemse ploeg was in grote delen van het duel gelijkwaardig aan de Brabantse formatie. ,,Maar we hebben ook te weinig lef getoond”, sprak de trainer van de Gelderse eredivisionist.

,,In de eerste helft hadden we de bal veel, maar stichtten we nauwelijks gevaar”, analyseerde Fraser. ,,PSV zakte behoorlijk in. Dan azen ze op hun wapen. Dan is er het gevaar van de omschakeling. Wij hinkten op twee gedachten. Moesten we risico nemen? Of toch de boel dicht houden vanwege het gevaar op die omschakeling?”

'Prachtig doelpunt'

De goal van Siem de Jong kwam uit het niets. ,,Dat was een prachtig doelpunt”, zei Fraser. ,,Maar het was ook een moment van onachtzaamheid bij ons. Ik vind wel dat wij meteen na rust een strafschop moeten hebben (Ricky van Wolfswinkel omver geduwd, red.). Na de 1-0 worden wij vervolgens wakker en volgt onze beste fase.”

Beste kans

In die periode kreeg Lewis Baker de beste kans voor Vitesse. Zijn schot werd gepakt door PSV-keeper Jeroen Zoet. ,,Het was zijn afstand. Zonde dat hij niet slaagde. Overall blijft dan staan dat we te weinig lef hebben getoond en bij vlagen laten zien aardig te kunnen voetballen. Dat we ook niet voor niets in de bekerfinale staan.”