Volledig scherm
Maikel van der Werff (l), hier tijdens de wedstrijd tegen Excelsior, vormt donderdag met Guram Kashia en Matt Miazga het verdedigingscentrum van Vitesse tegen Lazio Roma. © ANP Pro Shots

Fraser versterkt defensie Vitesse tegen Lazio

ARNHEM – Henk Fraser stut de verdediging voor de Europa League. Vanwege de kracht van Lazio Roma kiest de coach van Vitesse donderdagavond in GelreDome voor een vijfmansverdediging. Daarin staat Maikel van der Werff centraal naast Guram Kashia en Matt Miazga.

Fraser moet puzzelen met zijn formatie door de afwezigheid van Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan is niet hersteld van fysieke malheur. Hij kampt met hamstringklachten en heeft last van de knie. Daardoor krijgt het middenveld een andere invulling. Thomas Bruns en Navarone Foor moeten daar met Bryan Linssen de Italianen beteugelen. Voorin staan Milot Rashica en Tim Matavz.

Indruk

Fraser mist tegen Lazio naast Serero ook Arnold Kruiswijk (rugklachten) en Mukhtar Ali. De coach heeft Lazio afgelopen zondag bekeken in de Serie A tegen AC Milan. Fraser is onder de indruk geraakt van de dynamiek, kracht en klasse van de Romeinen. Hij kiest in GelreDome voor en behoudend concept, ook al zal Lazio niet in de sterkste formatie aantreden.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Van der Werff, Miazga, Büttner; Bruns, Linssen, Foor; Rashica, Matavz.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement