Fraser: voorkeur bij Vitesse voor 4-3-3

OLIVA – Henk Fraser wil bij Vitesse het liefste weer overstappen op het systeem met vier verdedigers en drie spitsen. In het Spaanse Oliva zal de nadruk tijdens de trainingen daarom liggen op 4-3-3. Dat moet ook het strijdplan worden voor de oefenwedstrijd tegen Heart of Midlothian, middenmoter in de Schotse Premier League.

Fraser stapte in de winter over op het 5-3-2 systeem. De coach wilde meer zekerheid inbouwen bij Vitesse, omdat de vermoeidheid uit de Europa League oversloeg naar de eredivisie en de resultaten minder werden. Veel soelaas bood het concept niet. Vitesse hield onder andere een punt over aan het duel met FC Twente. Maar van de laatste zeven wedstrijden werd uiteindelijk slechts eenmaal gewonnen, thuis tegen ADO Den Haag (2-0).

Fraser keert nu het liefste weer terug naar het beproefde systeem met vier verdedigers. ,,Dat heeft zeker mijn voorkeur”, stelt de coach. ,,Maar hierin maak ik keuzes op basis van de vorm en kwaliteiten van de spelers. De trainingsweek moet de staf duidelijkheid bieden.” 

Volledig scherm
Henk Fraser tijdens de training van Vitesse. © Joep Leenen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.