‘Fris en aanvallend voetbal moet weer publiek naar GelreDome trekken’

Video | Les van VitesARNHEM - De sfeer is goed bij Vitesse na de piekstart in 2020. De 3-1 zege op Fortuna moet een vervolg krijgen met een overwinning in het eerste thuisduel van dit kalenderjaar, zondag tegen FC Emmen.

Quote

De technisch directeu­ren liggen blijkbaar niet voor het oprapen

,,Vitesse moet de aanval zoeken”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Het publiek moet weer naar GelreDome komen.”

Vitesse heeft een roerige winterstop achter de rug. Rond de jaarwisseling is technisch directeur Mohammed Allach vertrokken. Hoofdscout Marc van Hintum neemt de taken van ‘td’ tot juli waar. De nieuwe trainer bij de Arnhemse club is Edward Sturing.

,,Deze ontwikkelingen zagen de supporters niet aankomen”, zegt Courbois. ,,Allach kwam in maart (2019, red.) en vertrekt eind december weer. Van Hintum is zo weer de interim.”

Allach is uiteindelijk gebotst met clubeigenaar Valeri Oyf. Die bepaalt immers de koers van Vitesse. ,,Daar is een oude wijsheid voor”, weet Courbois. ,,Degene die betaalt, die bepaalt.”

Vertrouwen door zege op Fortuna

Oyf moet voor rust zorgen in Arnhem. Met de aanstelling van een trainer die vertrouwen geniet en voor langere tijd aan het team kan werken. En er is een goede technisch directeur nodig. Dat valt nog niet mee.

,,Vitesse kwam na een jaar zoeken terug bij Allach, die juist eerder was vertrokken”, zegt Courbois. ,,De technisch directeuren liggen blijkbaar niet voor het oprapen.”

Vreugde is er bij de achterban na de zege op Fortuna. ,,Sturing heeft een geweldige start”, vindt Courbois. ,,De zege kweekt vertrouwen. Dan slijp je als trainer de speelstijl vanzelf ook makkelijker in.”

Quote

Ik hoop dat Vitesse weer fris naar voren voetbalt

‘Gevaarlijk en goed’

,,Het was tegen Fortuna nog niet best. Er ging veel mis. Maar ik heb frivoliteit gezien. Bij vlagen was het voetbal goed. Ik vond Riechedly Bazoer en Oussama Tannane actief, gevaarlijk en goed. Da’s wel lekker. Zoals de groep reageert en handelt - daar straalt vrolijkheid van af. Dat moeten we doortrekken naar Emmen.”

De bezoekersaantallen in GelreDome moeten door fris voetbal weer omhoog. ,,Ik doe er alles aan”, zegt Courbois. ,,Zondag debuteert een Courbois in GelreDome. Mijn dochter Lisa gaat mee. Eerlijk, dat is zonder dwang.”

,,Ik hoop dat Vitesse weer fris naar voren voetbalt. Met de kwaliteiten van deze groep ga ik dan uit van zege. 3-0, dat lijkt me een heel mooie uitslag.”

Volledig scherm
Oer-supporter Bjorn Courbois hoopt dat aanvallend spel meer publiek naar het GelreDome trekt. © Videostill