Volledig scherm
Gino Bosz tekent donderdag een contract bij GA Eagles. © Lenneke Lingmont

GA Eagles hengelt Gino Bosz definitief aan boord

ARNHEM/ DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft Gino Bosz definitief vastgelegd. De 25-jarige middenvelder speelt nu nog voor Vitesse, waar zijn contract deze zomer niet wordt verlengd.

Bosz tekent donderdagmiddag een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar. De komst van de Apeldoorner hing al een maandje in de lucht bij de Deventer Jupiler Leagueclub. De technische leiding van GA Eagles had begin april al de eerste gesprekken met Bosz, die dus transfervrij wordt weggeplukt uit het Arnhemse GelreDome. 

Voor John Stegeman is de middenvelder ook geen onbekende. De nieuwe trainer van GA Eagles werkte in 2015 bij Heracles nog samen met Bosz. ,,Ik heb toen prettig met hem samengewerkt”, vertelt Gino Bosz op de website van GA Eagles. ,,Hij houdt van leuk, aanvallend voetbal en past dat ook toe op de trainingen.”

Verleden

Gino Bosz heeft een verleden bij Heracles en Cambuur en debuteerde in 2014 onder het bewind van zijn vader en oud-Ajax-trainer Peter Bosz in de eredivisie voor Vitesse. In Arnhem kreeg de Apeldoorner - die in de jeugd al bij GA Eagles speelde - vorig jaar een herkansing bij Jong Vitesse, nadat zijn profloopbaan in Leeuwarden op dood spoor was beland. ,,Nu kies ik heel bewust voor Go Ahead Eagles”, aldus Bosz, die zowel centraal in de verdediging als controlerend op het middenveld uit de voeten kan. ,,Ik wil minuten maken, zo veel mogelijk spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sturing: Met Vitesse gepiekt op het juiste moment

    Sturing: Met Vitesse gepiekt op het juiste moment

    Edward Sturing gaat met een voldaan gevoel op vakantie. Als interim-hoofdtrainer leidde hij 'zijn' Vitesse naar Europees voetbal. ,,Ik ben blij dat dit seizoen voorbij is. Het kostte bakken met energie, zeker omdat ik de ploeg in de laatste fase van het seizoen moest overnemen'', zei Sturing na de gewonnen finale van de play-offs tegen FC Utrecht (5-3). ,,Ik heb veel zin in vakantie, vooral ook omdat we dit seizoen nu goed hebben afgesloten.''