Tomas Hajek (rechts) voor Vitesse in duel met Didier Lamkel Zé van Royal Antwerp FC. De Tsjech krijgt assistentie van Riechedly Bazoer (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Tomas Hajek (rechts) voor Vitesse in duel met Didier Lamkel Zé van Royal Antwerp FC. De Tsjech krijgt assistentie van Riechedly Bazoer (links). © Marcel van Dorst

Geduld Hajek wordt op de proef gesteld bij Vitesse

ANTWERPEN - Zomeraankoop Thomas Hajek is bankzitter bij Vitesse. De Tsjech wacht verbeten op zijn kans. Hij moet klaar zijn als de deur bij de Arnhemse eredivisionist openslaat.

Hajek (27) is deze zomer door Vitesse weggeplukt bij Viktoria Pilsen. De Arnhemse club heeft naar verluidt een afkoopsom van 4 ton voor hem betaald.

Tot dusver moet de centrale verdediger in oefenwedstrijden zijn speelminuten pakken bij de eredivisionist, zoals het geheime oefenduel met Royal Antwerp FC (2-1 verlies). Hij heeft de slag achterin verloren van Armando Obispo.

Een huurling, van PSV in dit geval, krijgt zodoende in Arnhem de voorkeur boven een aankoop. Hoe opmerkelijk ook, Hajek maalt er niet om. ,,Ik kijk niet naar een ander, of naar contracten bij de club”, zegt hij.

,,Ik moet nu strijdbaar zijn, maar ook geduldig blijven. Ik ben het niet eens met de keuzes bij de club, maar ik ga niet mokken of muiten. Topsport is hard.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.