Volledig scherm
Arnaud Souquet van OGC Nice in actie. © Getty Images

Geen fanzone in Arnhem voor aanhang OGC Nice

ARNHEM - Voor de supporters van de Franse voetbalclub OGC Nice die donderdag naar Arnhem komen voor de Europa League-wedstrijd tegen Vitesse in GelreDome, wordt geen fanzone ingericht. Het aantal Fransen dat wordt verwacht, maximaal 300, is daarvoor te gering.

Nice is al zeker van plaatsing voor de volgende ronde in het Europese toernooi. Vitesse is al uitgeschakeld. Sportief staat er bij het duel dus niets meer op het spel. Vandaar dat de belangstelling aan de Côte d’Azur voor het verre uitduel aan de lauwe kant is.

Amsterdam

Bovendien verwachten de autoriteiten dat een deel van de supporters van Nice eerst Amsterdam in gaat, alvorens naar Arnhem af te reizen. Aanhangers van SS Lazio Roma deden dat eerder ook, waardoor de fanzone in Arnhem lang grotendeels leeg bleef.

Voor de thuiswedstrijden tegen de Italianen en Zulte Waregem uit België was op het Gele Rijdersplein een tent ingericht met een bar en een dj. Supporters werden daarheen gelokt middels een flyer die ze bij aankomst kregen overhandigd. Zo’n folder is er morgen ook.

Korenmarkt

,,We leggen daar - in het Frans - in uit wat hier de regels zijn”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Er staat ook in dat ze rond 19.00 uur vanaf het Gele Rijdersplein met bussen naar GelreDome worden vervoerd. De wedstrijd begint om 21.05 uur.

De Nice-aanhangers worden weggehouden bij de Korenmarkt. ,,Het plein wordt door Vitesse-supporters beschouwd als hun terrein. We willen geen confrontaties tussen beide groepen en daarom proberen we irritaties over en weer te voorkomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.