Gelijkspel Vitesse in besloten duel met Royal Antwerp FC

BESLOTEN DUELANTWERPEN - Vitesse heeft zaterdag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen Royal Antwerp FC. Zowel de eredivisionist als de Belgische gastheer kreeg een strafschop, maar de stand bleef 0-0. De wedstrijd op De Bosuil was niet toegankelijk voor publiek.

Volledig scherm
Charly Musonda krijgt een fikse tik op zijn scheen in duel met Aurelio Buta van Royal Antwerp. De huurling van Chelsea viel in de rust uit. © Pro Shots

Vitesse-trainer Leonid Sloetski miste in Antwerpen de internationals Tim Matavz, Thomas Buitink, Martin Odegaard en Jake Clarke-Salter. De Rus liet nieuweling Charly Musonda debuteren als linksbuiten en gaf Max Clark, Danilho Doekhi, Thomas Bruns en Oussama Darfalou een basisplaats.

Het kwartet kreeg tot dusver met de Europese verplichtingen en de competitie nog maar weinig speeltijd. Khalid Karami liet vanwege een lichte blessure verstek gaan.

Problemen

Vitesse kwam op een lege Bosuil al snel in de problemen. Na 10 minuten vloerde Alexander Büttner zijn opponent Dieu Merci Mbokani. Maar doelman Eduardo bracht bij de daaropvolgende strafschop redding. Hij stopte de inzet van Ivo Rodrigues. Eduardo hield Vitesse even later opnieuw op de been, nadat Büttner weer werd geklopt door Mbokani. Na 20 minuten kwam de Arnhemse equipe met de schrik vrij. Abdoulaye Seck kopte van dichtbij op de paal.

Antwerp, acterend met een fysiek sterk team, kreeg in de eerste helft nog enkele kansen. Daarbij werd een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Vitesse kreeg voor rust geen kansen.

Coach Sloetski wisselde bij de Arnhemse formatie in de rust door. Musonda bleef daarbij in de kleedkamer achter met een lichte scheenbeenkwetsuur.

Gong

Vitesse was vervolgens met Thulani Serero beter in balans en werd vooral gevaarlijk in de omschakeling. Zo kwam Hilary Gong na 55 minuten op snelheid door na een uitworp (!) van keeper Remko Pasveer, die na rust Eduardo verving. De Nigeriaan werd ternauwernood gestopt door Yves de Winter, de voormalige goalie van De Graafschap in het doel bij Royal Antwerp.

Volledig scherm
Roy Beerens in duel met Dylan Batubinsika. © Pro Shots

Gong schoot na 68 minuten na een individuele actie ook nog keihard op de paal.

Regie

Vitesse voerde zo de regie op De Bosuil. De organisatie was beter en Antwerp creëerde geen kansen meer.

Na een counter volgde na 71 minuten een strafschop voor Vitesse. Darfalou werd na een pass van Thomas Bruns gevloerd door De Winter. De Algerijn nam de penalty zelf en miste in navolging van Antwerpenaar Rodrigues ook.

Darfalou kreeg even later nog een kopkans. Maar ook deze inzet werd door De Winter gekeerd.

Royal Antwerp FC-Vitesse 0-0 (0-0)
Royal Antwerp FC: De Winter; Buta, Seck, Batubinsika, Jüklerod (63. Van Damme); Govea, Baby, Lamkel Ze (75. Kakudji); Rodrigues (80. Bernier), Refaleov (63. Hairemans), Mbokani.
Vitesse: Eduardo (46. Pasveer); Karavaev, Doekhi, Clark, Büttner; Bero, Bruns, Foor (46. Serero); Beerens (46. Gong), Darfalou, Musonda (46. Linssen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.