Volledig scherm
Oussama Darfalou kreeg voor Vitesse de grootste kans in het oefenduel. © Paul Meima

Gepimpt Jong Vitesse doelpuntloos gelijk tegen beloften De Graafschap

ARNHEM - Jong Vitesse heeft op Papendal in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen de beloften van De Graafschap. Bij de Arnhemse club speelde een groot aantal spelers uit de eerste selectie. Gescoord werd er niet: 0-0.

Bij Jong Vitesse deden in de eerste helft de stamspelers Vyacheslav Karavaev, Navarone Foor en Roy Beerens mee. 

De formatie was verder aangevuld met de selectiespelers Remko Pasveer (doel), Danilho Doekhi, Max Clark, Thomas Bruns, Martin Odegaard, Hilary Gong en Oussama Darfalou. Aan Doetinchemse zijde speelde het beloftenteam, dat onder leiding van coach Jan Vreman in de competitie voor reserveteams uitkomt.

Darfalou

Vitesse dicteerde voor rust, maar scoorde niet. Vooral Darfalou mocht zich dat aantrekken. De Algerijn miste een opgelegde kans.

In de tweede helft, met een compleet nieuw team bij Vitesse, was er meer evenwicht. De kansen waren verder schaars. Voor de Arnhemmers leverde vervolgens een slotoffensief niets op.

Ritme

Vitesse wilde met het oefenduel spelers ritme geven in de interlandperiode. De Arnhemse equipe staat zondag in de eredivisie in Zwolle tegenover PEC (aanvang 16.45 uur). Jong Vitesse moet in de tweede divisie thuis tegen Koninklijke HFC. Jong De Graafschap speelt aanstaande maandag thuis voor de reserve-competitie tegen Heracles Almelo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.