Volledig scherm
Jay-Roy Grot zet Graafschapper Javier Vet op het verkeerde been. © Getty Images

Grot vult vacature Tannane in bij Vitesse

ARNHEM -  Coach Leonid Sloetski stelt vertrouwen in Jay-Roy Grot. De Rus geeft de huurling van Leeds United de vacature op rechts bij Vitesse. De Arnhemmer start na het duel met ADO Den Haag ook tegen FC Emmen op de flanken. Riechedly Bazoer krijgt zijn plek na de verbanning uit de selectie weer terug.

Met Grot vult Sloetski een puzzelstuk bij Vitesse in. Oussama Tannane is de beoogde pion op de flanken. Maar de zomeraankoop ligt door een knieoperatie maanden uit de roulatie. Daarbij zijn Chelsea-huurling Charly Musonda en Hilary Gong door zware kruisbandblessures een heel seizoen niet inzetbaar. De Russische trainer heeft weinig alternatieven.

Grot worstelt al weken bij Vitesse. Maar Navarone Foor is geblesseerd (lies). Sloetski houdt verder de optie met Eli Dasa op de vleugel en Julian Lelieveld als rechtsback achter de hand.

Voor de brunchwedstrijd tegen FC Emmen (aftrap 12.15 uur) posteert Sloetski topaankoop Riechedly Bazoer weer in de basis. De spelmaker miste het duel met ADO Den Haag (0-2 verlies) vanwege een disciplinaire schorsing. Maar hij speelde dinsdag alweer in de KNVB-beker tegen De Graafschap. Hij moet in Drenthe de lijnen bij Vitesse weer uitzetten.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Clark; Grot, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko, Matavz.