Volledig scherm
Vitesse-fans in De Kuip tijdens de afgelopen bekerfinale. © Julian Droog

Harde kern Vitesse: heel Arnhem níet naar De Kuip

ARNHEM - De harde kern van de Vitesse-supporters roept op tot een boycot van de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen landskampioen Feyenoord in De Kuip, op zaterdag 5 augustus. Onder aanhangers van de bekerwinnaar uit Arnhem is grote onvrede over de opzet van dat duel.

Na het nieuws dat Vitesse voor de van oorsprong neutrale wedstrijd slechts 1.200 kaartjes krijgt voor het uitvak hebben diverse groepen de koppen bij elkaar gestoken voor een actie. Die heeft als motto: 'Heel Arnhem níet naar De Kuip'. ,,We gaan met z'n allen, of we gaan niet’’, zegt woordvoerder Kevin.

Bekerfinale

De actie is een verwijzing naar de posteractie 'Heel  Arnhem naar De Kuip' van een groep supporters in de aanloop naar de bekerfinale op 30 april. Daar waren uiteindelijk zo'n 18.000 Vitesse-aanhangers. De kaarten gingen in razendsnel tempo over de toonbank.

'Heel Arnhem níet naar De Kuip' wil het feest in Arnhem vieren. De supporters willen in overleg met ondernemers in de binnenstad over het plaatsen van beeldschermen om in eigen stad het duel om de Johan Cruijffschaal te kunnen volgen.

Eenheid

Volledig scherm
Supporters van Vitesse roepen op tot boycot van wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen Feyenoord. Het motto: heel Arnhem níet naar De Kuip © PR

,,We kunnen niemand verbieden te gaan, maar we hopen op een leeg uitvak’’, zegt Kevin, die liever niet zijn achternaam noemt. ,,We hebben als een eenheid met 18.000 man de bekerfinale bijgewoond en ik hoop dat de supporters zich nu als één blok achter de club scharen door niet naar Rotterdam te gaan.’’

De KNVB slaat met de opzet voor de Cruijffschaal 'de plank volledig mis'. ,,We worden genaaid’’, vindt de harde kern. ,,De actie is niet alleen voor onszelf. We willen ook een statement maken voor toekomstige bekerwinnaars.’’

De officiële Supportersvereniging Vitesse boycot de wedstrijd niet, mede omdat de SV zelf het busvervoer naar uitwedstrijden organiseert. Er is wel een advies om niet naar De Kuip te gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.