Scheidsrechter Dennis Higler (links) geeft Loïs Openda rood.
Volledig scherm
PREMIUM
Scheidsrechter Dennis Higler (links) geeft Loïs Openda rood. © Pro Shots / Erik Pasman

Held van de Kuip is nu de zot van GelreDome: ‘Hier zijn geen excuses voor’

vitesseARNHEM - De opmars is gestuit. Een oliedomme rode kaart voor Loïs Openda heeft Vitesse een nederlaag opgeleverd tegen FC Groningen (1-3). De Arnhemse club vreest voor nog meer schade.

13 reacties

 • Ewald Van Dolderen

  4 maanden geleden
  Hij benadeeld Vitesse tegen Groningen en de komende wedstrijden. Straf is te hoog, hoop dat het beroep lager uitpakt want dat zou terecht zijn.
 • Henny . Jansen

  4 maanden geleden
  Te Wierik duwt Openda in de rug met allebei zijn handen weg van daar de reactie, die heel menselijk is. En dat was niet de 1e keer dat hij dat deed. Dus de verkeerde word gestraft niet hij alleen maar ook zijn team en werkgever. Hij krijgt 4 wedstrijden schorsing maar hij werd in de 1e helft al weggestuurd. Dus 4 en half wedstrijden schorsing niet normaal. Wie betaald de schade KNVB als het een Ajaxied was geweest was het 1 wedstrijd geweest. Hypocriet is de KNVB.
 • Teun Bruna

  4 maanden geleden
  Zou het geen idee zijn om een scheidsrechtercommissie achteraf, met behulp van de VAR naar die schwalbes te laten kijken en ze alsnog (met een gele kaart of waarschuwing) te bestraffen? In het veld is het voor een scheidsrechter meestal onmogelijk zien of het echt is of niet. Die verdediger te wierik zou dan alsnog een gele kaart krijgen.
 • Mark Leenders

  4 maanden geleden
  Wat een gezwets hier van de zogenaamde kenners. Openda is gewoon een domme voetballer die zich heel makkelijk uit de tent laat lokken en zijn team heeft benadeeld. Dat mag je best benoemen als trainer. Dat te Wierik met veel theater na de grond gaat en een irritante vent is staat buitenkijf. En Henk die 2 totaal verschillende dingen door elkaar heen haalt. Wat heeft een elleboogstoot op het veld te maken met het geweld buiten de stadions?! En kom nou niet aan met “een voorbeeldfunctie”.
 • Henk Doddema

  4 maanden geleden
  Triest te lezen dat er begrip is voor geweld op het voetbalveld. Voetbal de enige sport, die enkel mogelijk is door de inzet van honderden agenten in een voetbalweekend. Voetbal is een katalysator geworden voor geweld in en rond het stadion.