Volledig scherm
Henk Fraser. © pro shots

Henk Fraser nieuwe trainer Vitesse

ARNHEM - Henk Fraser (49) is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De Arnhemse club moet nog wel met zaakwaarnemer Hakim Slimani om de tafel voor de afwikkeling van contractuele zaken als het salaris en de duur van de overeenkomst. Daarnaast moet Vitesse nog met ADO in conclaaf over de doorlopende verbintenis van Fraser, die nog een seizoen vastligt. De kans is echter uitermate klein dat de deal op deze twee kwesties zal stuklopen.

Fraser wil zelf graag naar Vitesse en de Haagse clubleiding zal hem zeer waarschijnlijk niet tegen willen houden. Club en trainer lagen de laatste tijd behoorlijk overhoop over de invulling van de technische staf. Daarover voerde Fraser donderdag nog een gesprek met directeur Matijs Manders.

Maas
Fraser was de voorbije twee seizoenen hoofdtrainer in Den Haag en hield ADO telkens met gemak in de eredivisie, ondanks de lage (spelers)begroting van de club. In Arnhem wordt hij de opvolger van Rob Maas, die plaats moest maken nadat Vitesse er onder zijn leiding niet in was geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Schreuder
De andere topkandidaat voor de trainersfunctie was Alfred Schreuder. Hij bedankte vrijdagavond voor de klus, omdat het te lang duurde voordat de 43-jarige Barnevelder duidelijkheid kreeg van de Arnhemse clubleiding. ,,Ik heb Vitesse zojuist ingelicht dat Alfred ervan afziet eventueel trainer van Vitesse te worden’’, zei Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Schreuder, vrijdagavond. ,,Het is niet netjes naar Hoffenheim toe nog langer te wachten’’, zo gaf Jansen de reden aan.

Schreuder kan bij TSG 1899 Hoffenheim voor drie seizoenen bijtekenen als assistent-trainer. Hij kreeg uitstel van de Duitse club om met Vitesse te praten, maar nu kiest Schreuder er dus voor in de Bundesliga werkzaam te blijven.