Keisuke Honda zwaait na amper twee maanden af bij Vitesse.
Volledig scherm
Keisuke Honda zwaait na amper twee maanden af bij Vitesse. © BSR Agency

Honda is alweer weg bij Vitesse

ARNHEM - Keisuke Honda is weg bij Vitesse. De Japanner heeft in overeenstemming met de eredivisieclub zijn contract in Arnhem per direct ontbonden. De 98-voudige international ziet geen perspectief meer in de hoofdstad van Gelderland.

Honda (33) kwam onder Leonid Sloetski in november naar Vitesse. De Japanner moest met zijn routine van extra waarde zijn in Arnhem.

Sloetski zag in hem een verlengstuk in het veld om de crisis de kop in te drukken. Daarbij verleende de Rus een vriendendienst. Honda sloot aan bij de eredivisionist om zijn olympische droom te verwezenlijken. Hij wil met Japan deelnemen aan de Spelen van Tokio 2020. 

Het avontuur van Honda bij Vitesse duurde niet lang en was ook niet succesvol. De Japanner had een half jaar niet gevoetbald en miste wedstrijdritme. Daarbij ontbeerde hij startsnelheid. Ten slotte ging ook nog Sloetski ten onder in Arnhem. Voor de Rus was het tijdperk in de hoofdstad van Gelderland voorbij na vijf nederlagen op rij.

Als protégé van Sloetski had dat voor Honda ook consequenties. De voormalige speler van VVV, CSKA Moskou, AC Milan, Pachuca en Melbourne Victory kreeg onder interim-trainer Joseph Oosting geen basisplaats. Hij kwam tot een invalbeurt tegen Feyenoord en stond louter door de schorsingen van Matus Bero en Riechedly Bazoer in de basis tegen FC Twente. Tegen VVV ontbrak hij zondag vanwege privé-omstandigheden.

Honda gaat nu op zoek naar een nieuwe club. Hij hoopt nog steeds zijn olympische missie te voltooien. Daarvoor beschikt hij onder andere over een personal trainer.