Volledig scherm
Doelman Jeroen Houwen in actie bij Jong Vitesse. © BSR Agency

Houwen sluit aan bij Vitesse

ARNHEM - Jeroen Houwen maakt in het nieuwe seizoen deel uit van de selectie van Vitesse. De doelman uit Venray mag zich in de voorbereiding bewijzen bij de Arnhemse eredivisionist.

Houwen (23) staat tot juli 2021 onder contract bij Vitesse. De keeper keert na een mislukt jaar terug in de eerste selectie van de Gelderse profclub. Zijn huuravontuur bij Telstar eindigde al na een half seizoen.

De Limburger raakte zijn plek in het doel kwijt na een blessure. Vooruitzicht op speeltijd onder coach Mike Snoei was er daarna niet meer. De keeper kwam bij de eerstedivisionist uiteindelijk slechts tot negen optredens.

Plek van Eduardo

Houwen maakte de competitie af bij Jong Vitesse, uitkomend in de tweede divisie. Maar bij het beloftenteam had Bilal Bayazit al het vertrouwen. De Limburger zat zodoende alsnog een half jaar op de bank. Hij speelde alleen de de slotwedstrijd van de competitie nog.

Houwen neemt bij Vitesse vooralsnog de plek in van Eduardo. De Portugese huurling is na een seizoen weer vertrokken bij de eredivisionist. Houwen was in het voetbaljaar 2017-2018 nog twee maanden eerste keeper bij Vitesse.

Na enkele blunders werd Remko Pasveer door coach Henk Fraser gepasseerd. Met de Limburger won de Arnhemse club onder interim Edward Sturing vervolgens de play-offs om Europees voetbal.

Vitesse start de voorbereiding op zondag 23 juni op Papendal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.