Volledig scherm
Jeroen Houwen © Kay int Veen

Huuravontuur Houwen bij Telstar voorbij; keeper keert terug bij Vitesse

ARNHEM - Het avontuur van Jeroen Houwen bij Telstar is voorbij. De eerstedivisionist uit IJmuiden heeft in overleg met de keeper en diens club Vitesse het huurcontract per direct ontbonden. De Limburger sluit vanaf volgende week weer aan bij de Arnhemse eredivisionist.

Houwen (22) werd afgelopen zomer door Vitesse verhuurd om ervaring op te doen. Binnen de nieuwe verhoudingen in Arnhem was er geen plaats voor hem. Coach Leonid Sloetski koos voor de Portugees Eduardo en gaf als plaatsvervanger de voorkeur aan Remko Pasveer.

Houwen, vorig jaar in de slotmaanden nog eerste keeper bij Vitesse, vertrok daarop naar Telstar. De start bij de eerstedivisionist was ook goed, maar na negen duels raakte de Limburger geblesseerd. Hij brak zijn neus, waarna trainer Mike Snoei doelman Wesley Zonneveld naar voren schoof. Die geniet ook het vertrouwen nu Houwen weer fit is.

Houwen staat nog tot juli 2021 onder contract bij Vitesse. Hij meldt zich volgende week weer bij de Arnhemse club. Hij moet dan de concurrentie aan met Bilal Bayazit, momenteel de derde keeper in de stal van de eredivisieclub.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.