Volledig scherm
Nouha Dicko maakt de overstap van Hull City naar Vitesse. © BSR Agency

Huurdeal beklonken: Vitesse neemt aanvaller Dicko over van Hull City

ARNHEM - Vitesse heeft aanvaller Nouha Dicko binnen. De Arnhemse club huurt de Malinees voor een jaar van de Engelse club Hull City .

Dicko (27) is dit jaar bij Hull op een zijspoor geraakt. De spits uit Mali wordt bij Vitesse herenigd met Leonid Sloetski. De Rus, coach in Arnhem, haalde de aanvaller in 2017 als trainer van The Tigers op bij Wolverhampton Wanderers. Hij kostte de club uit het Championship destijds 3,5 miljoen pond. Vitesse kan nu ook alleen maar huren.

Sloetski is gecharmeerd van Dicko. De Malinees moet in de aanval voor meer mogelijkheden zorgen bij Vitesse. De club speelt zo in op de blessures van Charly Musonda en Hilary Gong. De Belg heeft terugkerende klachten in de knie. Gong is het gehele seizoen uitgeschakeld. De Malinees is op meerdere posities inzetbaar.

Dicko heeft buiten Wolves ook nog gespeeld voor Strasbourg in Frankrijk en Rotherham, Wigan en Blackpool in Engeland. Hij staat op 34 goals in 160 duels in het Championship, het tweede niveau in Engeland. In de League One heeft de Malinees in 24 wedstrijden 18 keer gescoord.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.