Julian Lelieveld houdt voor Go Ahead Boy Kemper van Jong Ajax van de  bal.
Volledig scherm
Julian Lelieveld houdt voor Go Ahead Boy Kemper van Jong Ajax van de bal. © BSR Agency

Huurling Lelieveld wordt na jaar bij Go Ahead Eagles door Vitesse getest in de voorbereiding

DEVENTER/ARNHEM - Julian Lelieveld is bezig aan zijn laatste weken bij Go Ahead Eagles. De 21-jarige Hattemer keert volgend seizoen terug naar Vitesse. De Arnhemse club heeft hem deze jaargang verhuurd aan de Deventer eerstedivisionist.

Lelieveld maakt dit seizoen een prima indruk bij Go Ahead. Hij vormt als constante factor een zekerheid vormt in de basisformatie van trainer John Stegeman. De rechtsback kwam in totaal tot 35 competitiewedstrijden voor Go Ahead. 

De ontwikkeling van Lelieveld is ook de beleidsbepalers bij Vitesse niet ontgaan. de vleugelverdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2020 in Arnhem. Vitesse wil het talent uit de eigen opleiding daarom ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen testen.

Lelieveld is dit seizoen verhuurd, omdat hij niet aan aanmerking kwam voor een basisplaats. Vitesse koos voor Vyacheslav Karavaev. De Russische rechtsback staat nu in de belangstelling van verschillende grote clubs. Een  vertrek kan de weg vrijmaken voor Lelieveld, die behalve vijf optredens in de eredivisie ook 24 jeugdinterlands op zijn naam heeft staan voor Oranje.

Vitesse start de voorbereiding op zondag 23 juni. De Arnhemse club gaat in juli op trainingskamp in Polen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.