Volledig scherm
Technisch directeur Marc van Hintum tijdens het trainingskamp van Vitesse in Portugal in gesprek met coach Edward Sturing. © BSR Agency

In tien dagen tijd tweehonderd spelers aangeboden bij Vitesse: ‘Er blijft uiteindelijk weinig over’

ALCANTARILHA - Bij Vitesse zijn in tien dagen tijd liefst tweehonderd spelers aangeboden. Ze komen uit de kokers van allerlei zaakwaarnemers. Het overgrote deel betreft profs, die voor de Arnhemse club helemaal niet interessant zijn.

,,Van de tweehonderd spelers zijn er veertig in principe geschikt”, stelt technisch directeur Marc van Hintum. ,,We zullen die tips naspeuren. Maar in die groep van veertig zitten ook spelers die niet haalbaar zijn. Vanwege de transfersom of het salaris. Er blijft uiteindelijk weinig over.”

Vitesse krijgt vooral te maken met gelukszoekers. ,,Dan worden spelers aangeboden die twee jaar niet gevoetbald hebben, maar wel topfit zijn. Dat is natuurlijk niet het geval. Wij stellen lijsten per positie op. Een groot aantal spelers uit het aanbod past daar al niet in. Voor de zomer hopen we op een transferbudget. Dat bepaalt ook de eigenaar. Tot die tijd worden nog heel veel spelers aangeboden. De prullenbak van mijn mailbox is al snel overvol.”