Volledig scherm
PREMIUM
Joseph Oosting bij de persconferentie na afloop van Vitesse tegen Feyenoord. © BSR Agency

Interim Oosting koestert punt bij debuut voor Vitesse: ‘Het moet nog veel beter natuurlijk’

ARNHEM - De ergste crisis is voorbij. Maar met de trainerswissel zijn de kinderziektes bij Vitesse niet zomaar verdwenen. Interim-coach Joseph Oosting omarmt bij zijn debuut in Arnhem daarom het punt tegen Feyenoord. De zwaarbevochten 0-0 in GelreDome staat symbool voor hernieuwde energie.

Oosting (47) brengt als tussenpaus de revolutie naar Vitesse. De Drent is de opvolger van Leonid Sloetski. Na het Wolga-catenaccio krijgt de Hollandse School alle ruimte in Arnhem.

Daarvoor is de sloopkogel nodig. Anderhalf jaar van defensief denken is niet zomaar in een week uit te bannen.

Oosting startte daarom ook als hardliner in de hoofdstad van Gelderland. De interim vaardigde bij binnenkomst meteen een verbod uit op het spervuur aan lange ballen.

De Drent wilde een verzorgde opbouw van achteruit zien. Daarbij moest de aanvalslust terugkeren in Arnhem. Het avontuur. En uiteraard was het na de reeks van vijf nederlagen op rij zaak het vertrouwen te herstellen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.