Volledig scherm
Joseph Oosting viert de zege van Vitesse bij FC Twente. © ANP Sport

Interim Oosting ongeslagen met Vitesse, maar voor de polonaise is geen reden

ARNHEM - Joseph Oosting is als interim-coach van Vitesse ongeslagen. De Drent omarmt  de 3-0 zege bij FC Twente, na de 0-0 van vorige week tegen Feyenoord. Maar de tussenpaus loopt zeker geen polonaise in Arnhem.

,,De zege op Twente is erg lekker”, stelt Oosting. ,,We zitten in een lastige situatie. Dan is de overwinning zaligmakend. Maar op voetbaltechnisch vlak zijn we er duidelijk nog lang niet.”

Oosting is een perfectionist. Hij legt de lat hoog. Ook nu Vitesse na de herfstcrisis uit een diep dal moet kruipen.

,,We willen heel veel. Tegen Feyenoord was het optreden erg wisselvallig. Vooral de tweede helft was niet goed. Nu was de eerste helft heel slecht. Remko Pasveer redt ons. Laat dat duidelijk zijn. Verder was het voor rust een hardloopwedstrijd.”

‘We komen van ver’

De openingstreffer van Bryan Linssen had zaterdagavond grote waarde voor de mentale gesteldheid van Vitesse. ,,Na die goal groeit het zelfvertrouwen meteen”, weet Oosting.

,,We scoren uit een lange bal. Maar dat is niet puur ons speltype. We hebben wel degelijk van achteruit met een verzorgde opbouw gespeeld. Alleen komen we van ver en heeft dat allemaal tijd nodig. Na die goal van Linssen zie je de kentering. Daarna ging het niveau omhoog. Er was ook meer rust aan de bal. En controle. Ik moet de groep de complimenten geven.”

‘We moeten een omslag maken’

Oosting koestert de vier punten uit de wedstrijden sinds het vertrek van de Russische coach Leonid Sloetski. ,,Dit is voor de club en mij zeer waardevol. We streven naar perfectie, maar ik heb echt wel goede zaken gezien.

Ik besef dat ik een risico heb genomen door in te stappen met zo’n korte tijd tot de winterstop. We moeten op voetbaltechnisch vlak een omslag maken. Ik ben heel erg blij, maar ik loop nu niet de polonaise. Daar is natuurlijk geen reden toe.”