Volledig scherm
PREMIUM
Joseph Oosting leidt de training van Vitesse. ,,Ik hou van discipline, ik hou van structuur en ik hou van passie.” © BSR Agency

Interim Oosting regeert met harde hand bij Vitesse

ARNHEM - Joseph Oosting zet de Sloetski-doctrine bij het grofvuil in Arnhem. De Hollandse School is de weg omhoog voor Vitesse. De waarheid ligt op het veld. Tegen Feyenoord.

In één moment worden de nieuwe machtsverhoudingen bij Vitesse duidelijk. Riechedly Bazoer acteert nonchalant op de training. Dat levert een tegengoal op. Joseph Oosting stapt meteen naar voren. Dan schalt zijn stem over Papendal. ,,Het is goed dat je vertrouwen hebt”, schreeuwt hij. ,,Maar als je tegen Feyenoord één keer op zo’n plek zo gemakkelijk balverlies hebt, haal ik je er meteen uit.”

De toon bij Vitesse is gezet. Onder Oosting (47) wordt het erfgoed van Leonid Sloetski met gezwinde spoed begraven. De saaie en ouderwetse trainingen van de Rus zijn ingeruild voor een planmatige aanpak. Trainingen worden stilgelegd en spelsituaties worden uitgelegd. Er is structuur te ontwaren op de velden van Vitesse. Dynamiek en discipline.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.