Volledig scherm
Tim Matavz wacht met Slovenië interlands tegen Cyprus en Bulgarije. © ANP Pro Shots

Interlands voor vijf spelers Vitesse

ARNHEM - Tim Matavz meldt zich na de topper tegen Ajax bij het nationale team van Slovenië. De spits van Vitesse is geselecteerd voor de komende interlands tegen Bulgarije en Cyprus.

Vitesse ziet in de interlandweek vijf spelers uitvliegen. Naast Matavz zijn dat Martin Odegaard, Charly Musonda, Jake Clarke-Salter en Thomas Buitink.

Odegaard zit met Noorwegen in de nieuwe Nations League ingedeeld in de poule met Slovenië. Ook de Scandinaviërs spelen zodoende in deze interlandperiode tegen Bulgarije en Cyprus.

Buitink is opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19 jaar. Het talent van Vitesse maakt zich op voor confrontaties met de leeftijdsgenoten van Engeland en Tsjechië.

Clarke-Salter zit bij Jong Engeland. De Britten richten zich op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Oranje en Litouwen. Bondscoach Aidy Boothroyd heeft Mason Mount ook in de selectie opgenomen. De middenvelder, vorig jaar actief bij Vitesse, maakt voor het eerst deel uit van Jong Engeland.

Musonda zit bij Jong België. Voor de nieuweling van Vitesse, gehuurd van Chelsea, wachten confrontaties met Malta en Hongarije.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.