Valeri Oyf (midden, armen over elkaar) op de tribune van Vitesse met onder andere Pascal van Wijk (geheel links) en Yevgeni Merkel (geheel rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Valeri Oyf (midden, armen over elkaar) op de tribune van Vitesse met onder andere Pascal van Wijk (geheel links) en Yevgeni Merkel (geheel rechts). © Joep Leenen

Jarenlang wanbeleid drijft Vitesse naar rand van de afgrond

Vitesse verkeert in een diepe bestuurlijke, financiële én sportieve crisis. Jarenlang wanbeleid wreekt zich in Arnhem. De club, in de voorbije decennia uitgegroeid tot subtopper in Nederland en verwend met Europees voetbal, staat op de rand van de afgrond.

18 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Van je vrienden moet je het hebben.........
 • Rob van Kampen

  2 maanden geleden
  van Londen; de drie zijn al een keer buiten de deur gezet zonder dank, Denk niet dat ze daar weer in zullen tuinen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @M. Kuijpers: Wat Oranje betreft heb je volkomen gelijk, maar of dat ook geldt voor het degradatie voetbal van Vitesse valt nog maar zeer te bezien. En toch is dat nog het beste wat Vitesse voorlopig kan doen: zorgen dat ze nacompetitie wedstrijden te spelen hebben zodat ze nog een paar extra wedstrijden met recettes hebben.
 • M. Kuijpers

  2 maanden geleden
  @Tinka Chabot: Een klein deel van de Nederlanders van voetbal houdt? Als Oranje speelt kijken er miljoenen mensen. Gemiddeld heeft Studio Sport Eredivisie elke zondag meer dan 2 miljoen kijkers, waarbij ze op hun hoogtepunt op 3 miljoen kijkers zitten. Over een heel seizoen gaan er een paar miljoen mensen naar het stadion om hun club aan te moedigen. En dan heb jij het over een klein deel van de Nederlanders? De negatieve randzaken mogen wel aangepakt worden.
 • Tinka Chabot

  2 maanden geleden
  Wordt het niet eens tijd om dat voetbal van zijn voetstuk te stoten? De vernielingen, de grote sommen geld, het is te gek voor woorden. En dan te beseffen dat er slechts een klein gedeelte van de Nederlanders van voetbal houdt. Alles moet er voor wijken, op tv, in de krant. Het is te opgeblazen, een wangedrocht dat haantjes bevoordeeld. Stop daar alsjeblieft mee. Het is het niet waard. Net zo iets als de kleren van de keizer?