Volledig scherm
Jay-Roy Grot (VVV) in duel met Ajacied Rasmus Kristensen (Ajax). © SCS/Sander Chamid

Jay-Roy Grot op radar Vitesse

ARNHEM - Jay-Roy Grot staat op de radar van Vitesse. Coach Leonid Sloetski is gecharmeerd van de Arnhemmer, die zijn opleiding heeft genoten bij NEC. Maar de aanvaller heeft al een bezoek gebracht aan de Schotse topclub Heart of Midlothian.

Grot (21) staat onder contract bij Leeds United (tot juli 2021). De Engelse club nam hem in 2017 voor circa 700.000 euro over van NEC. In Nijmegen had Grot onder coach Ernest Faber zijn doorbraak bewerkstelligd.

In Leeds kwam Grot tot negentien duels. Vorig seizoen werd de aanvaller verhuurd aan VVV-Venlo. In 33 competitieduels bij de Limburgse club maakte Grot zes goals.

Grot komt voor komend seizoen niet in de plannen van United voor. Vitesse heeft nu interesse. Coach Sloetski ziet potentie in de Arnhemmer, die voorin op elke positie inzetbaar is. Maar er zijn meer clubs in de aanvaller geïnteresseerd. Grot is daarbij al in Edinburgh op bezoek geweest bij Hearts. 

Vitesse doet desgevraagd geen mededelingen over spelers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”