Jay-Roy Grot viert zijn moment bij Vitesse. De Arnhemmer, dit seizoen gehuurd van Leeds united, heeft na een magistrale solo gescoord tegen FC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Jay-Roy Grot viert zijn moment bij Vitesse. De Arnhemmer, dit seizoen gehuurd van Leeds united, heeft na een magistrale solo gescoord tegen FC Twente. © BSR Agency

Jay-Roy Grot: Van persona non grata tot held van Vitesse

ARNHEM - Hij werd vervloekt, beschimpt en uitgefloten. Hij werd weggehoond en uitgelachen. Door de aanhang van zijn eigen club. Jay-Roy Grot antwoordde zaterdag met een fraaie én beslissende goal tegen FC Twente: 1-0. Dat was voor de huurling van Vitesse veel meer dan revanche of eerherstel. De rush gold als balsem voor een gekrenkte ziel.

Grot (21) kwam met de 1-0 van ver. Letterlijk, door een sprint met bal aan de voet van pakweg zestig meter. En figuurlijk door de lijdensweg, die hij moest doorstaan. ,,Dit is zó belangrijk voor me”, sprak hij na afloop. ,,Dat kan niemand zich voorstellen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.